Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekció XX. Nemzetközi Szimpózium

Kategória: Megrendezett konferenciák,

Miskolctapolca
2019. szeptember 12-14.
Tisztelt Kollégák!
 
A Magyar Radiológusok Társasága Gyermekradiológiai Szekciója soron következő XX. Nemzetközi Szimpóziumát Miskolctapolcán tartja 2019. szeptember 12-14. között a Borsod-A.-Z, Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Képalkotó Diagnosztikai Centrum, Gyermekradiológiai osztályának és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Bizottságának (MAB) rendezésében.
 
A Szimpóziumra tisztelettel meghívjuk!
 
A kongresszus 2019. szeptember 12.-én 14.00-kor kezdődik a Gefferth-díj átadásával, majd  hagyományos  továbbképző  előadások  hangzanak  el  a  gyermekgyógyászati, kliniko-radiológia számos területéről (sürgősségi diagnosztika, a vizsgálati indikációk és módszerek változása).
 
Pénteken egy multidiszciplináris tudományos ülés keretében: „Meggyógyítom. Megpróbálom meggyógyítani. Nem tudom meggyógyítani” címmel próbáljuk az orvoslás, tudomány, genetika, informatika, a 21. századbeli jelenleg látható vagy még csak sejthető lehetőségeit felvillantani.
 
A pénteki napra meghívott gyermekgyógyász és társszakmák klinikusai, genetikusai, képalkotói, kutató orvosai valamint oktatók, társadalomtudósok részvételével igyekszünk képet kapni megjósolható és megjósolhatatlan jövőnkről.
„Külföldi lapszemle, hazai véleményekkel” címmel tervezünk fórumot tartani a mellékletben megadott irodalmi listából kiválasztott cikk vagy saját választású közlemény alapján. Kérjük az előadás tervezőket, hogy egy-egy címet (témát) kiválasztva beszéljen saját tapasztalatairól, vagy mutasson be érdekes, témába vágó eseteket.
Várunk továbbá rövid (5 perc) érdekes sztorikat, történeteket a múltból.
 
Szekciónk ebben az évben is meghirdeti 30 éven aluli elsőszerzős orvosok részére „a legjobb előadás” díjat, melyet alapítványunk 30 000 Ft-os könyvvásárlási utalvánnyal jutalmaz.

TÁJÉKOZTATÓ A TUDOMÁNYOS PROGRAMHOZ
 
A résztvevők valamennyi témából jelentkezhetnek 10 perces előadás vagy 5 perces esetbemutatás megtartására.
 
Előadás cím bejelentési határidő: 2019. június 15.
 
Bejelentést e-mailben az a.ocsai@szerviziroda.hu  és a zelei.rtgint@bazmkorhaz.hu címekre kérjük megküldeni, a beérkezésről írásban visszaigazolást küldünk.
Összefoglalók:  Az  összefoglalókat  maximum  200  szó  terjedelemben  az  a.ocsai@szerviziroda.hu és a zelei.rtgint@bazmkorhaz.hu e-mail címekre szíveskedjenek .doc formátumban (betűtípus Times New Roman, méret 12pt) küldeni.
Az előadás bejelentő, irodalom lista és az előadás összefoglaló minta megtalálható és letölthető erről az oldalról. Kérjük, ezt használja!
 
Az összefoglalók beküldési határideje: 2019. augusztus 1.
 
Poszter kiállításra nincs lehetőség!
 
Tudományos információ:  
Prof. Dr. Lombay Béla
Tel.: +36 30 938 7371, e-mail cím: dr.lombaysr1@t-email.hu
 
 
Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 10.
 
Mindenkit szeretettel várunk:
 
Prof. Dr. Lombay Béla   - a tudományos bizottság elnöke
Dr. Fodor Krisztina - a Kongresszus elnöke
Dr. Kostyál László - a Kongresszus társelnöke
Vissza a hírekhez