Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 50. Jubileumi Kongresszusa

Kategória: Konferenciák,

Bük, Greenfield Hotel Golf & Spa
2023. szeptember 28-30.

Részletek és jelentkezés ❯❯

 

Tisztelt Kollégák! Kedves Partnerek! Kedves Vendégek!

 

A 2023-as év kitüntetett jelentőségű a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság történelmében. A Társaság által megrendezett konferenciák sorában az idei a jubileumi 50. szakmai rendezvény. Ennek okán a konferencia sajátos elemekkel gazdagodik.
Fontosnak tartjuk a múltról való méltó megemlékezés és mestereink előtt való tisztelgés mellett a jövő generációjának való iránymutatást és támogatást, hogy biztosítsuk a szakma jövőjét. A színes és izgalmas, aktualitásokra fókuszáló bejelentett előadások mellett a jelenlegi konferencia kiemelt témái lesznek az alábbiak:

  • Megújuló mikróbák, (újra)felbukkanó zoonózisok
  • Cytomegalovírusfertőzés háttere, diagnosztikája, klinikuma és kezelése, különös tekintettel a sérült immunitású személyek körében
  • Antimikrobiális stewardship lehetőségei és gyakorlata, fókuszban a terápiás gyógyszerszintmonitorizálás, a mikrobiológiai adatfeldolgozás és az aszimptomatikus bakteriúria értelmezése

Hagyományunkhoz híven várjuk a fiatalok posztereit és eseteit, akár a Nagyvizit keretén belül, ahol a legtapasztaltabb szenior kollégák tudására és tapasztalatára támaszkodva fejthetjük fel a klinikai eseteket. Az idei konferencián a múltban is kalandozunk, felemlegetjük a MIFKMT emlékezetes pillanatait és a szakmai nagyjait. És nem utolsó sorban a gyermekinfektológiai aktualitások, gyakorlati kérdések és válaszok is megjelennek az idei konferencián.

Várjuk az érdeklődő gyógyszer- és diagnosztikai vállalatok jelentkezését a megadott elérhetőségeken.

 

2023. márc. 9.                                                                              

 

Dr. Lakatos Botond sk.         Dr. Kassa Csaba sk.

                                     elnök                                      főtitkár

Vissza a hírekhez