A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 49. Kongresszusa

Kategória: Konferenciák,

Miskolctapolca, Hotel Aurora
2022. szeptember 29 - október 01.

Részletek és jelentkezés ❯❯

Tisztelt Kollégák, Kedves Vendégek

A Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság 49. kongresszusa 2022. szeptember 29-október 01. között kerül megrendezésre Miskolctapolcán az Aurora Hotelben, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Infektológiai Osztálya lesz házigazdája a legnagyobb számú infektológus és klinikai mikrobiológus szakembert mozgósító rendezvénynek.

 

A mögöttünk álló két év az eddig tapasztalt egyik legnagyobb kihívás elé állította a szakmánkat a COVID pandémia megjelenésével, ami folyamatos alkalmazkodást és változást tett szükségessé munkánk során, egyúttal jelentős mértékű, új ismeretanyag is birtokunkba jutott diagnosztikai eljárások, kórélettani ismeretek és új terápiás lehetőségek formájában. Természetesen a világjárvány közepette sem hanyagolhatjuk el szakterületünk egyéb kérdéseit, így a tudományos programban a mindennapi gyakorlathoz kapcsolódó témák kapnak hangsúlyos szerepet. Lesz szó a szepszis aktuális kérdéseiről, a vakcinológia helyzetéről, a hepatitis E infekciókról, a mikrobiom jelentőségéről, valamint a fekális mikrobióta transzplantáció kérdéséről is.

A rendezvény programjában a hagyományokhoz illeszkedően a bejelentett
előadások és szimpóziumok mellett klinikai mikrobiológiai blokk, fiatal infektológusok fóruma, e-poszter szekció és a Gerlóczy-emlékérem valamint a Dr. Szalka András Ösztöndíj átadása is szerepel.

A programba kerülő előadások vagy poszterek 40 év alatti, első szerzőjének regisztrációja térítésmentes. Valamennyi résztvevő számára a hasznos, új ismereteket eredményező tanácskozás mellett a kellemes környezet nyújtotta értékes kikapcsolódást is kívánva, szeretettel várunk mindenkit!

A Szervező Bizottság nevében

Dr. Pap Tibor
osztályvezető főorvos

Vissza a hírekhez