Miskolc másképpen: Kaland és kultúra

Miskolc főutcája minden hónap első vasárnapján megtelik régiségekkel, és egy mozgalmas kavalkád közepébe csöppenünk. Vétek kihagyni ezt a színpompás látványt, hiszen ez a kincsvadászati lehetőség az ország talán legnagyobb kirakodó vására. A sétálóutcán véges-végig több ezer árus kínálja portékáját. A nagyszüleink által használt, - és lassan a múlt homályába vesző – eszközök, bútorok, régiségek, fegyverek, könyvek és jelvények kavalkádjában a látogató ritka kincseket találhat. Esik, vagy süt a nap, a vásárt minden hónap első vasárnapján tartják Miskolcon.

Irodánk a Régiségvásár időpontjaira koncentrálva „Miskolc másképpen” címmel három napos programcsomagot állított össze. A programban csokorba szedtük azokat a látnivalókat, amik eddig talán kevesebb figyelemben részesültek.

Szánjon rá egy hosszú hétvégét és meglátja nem fog csalódni. Győződjön meg saját szemével arról, hogy ez a város mennyi érdekes élményt kínál. Érkezzen családjával, vagy barátaival Miskolcot egy még felfedezetlen gyöngyszemként fogja megismerni.

 

Hosszú hétvége Miskolcon (3 nap/2 éjszaka, péntektől - vasárnapig)

Időpontok:

 • 2022. november 4-5-6.
 • 2023. február 3-4-5
 • március 3-4-5
 • márc.31.- április 1-2
 • május 5-6-7
 • június 2-3-4
 • jún.30,.- július 1-2
 • augusztus 4-5-6
 • szeptember 1-2-3
 • szeptember 29.,30- október 1
 • november 3-4-5

Utazás: egyénileg Miskolcra
Szállás: belvárosi szállodában reggelivel

 

Program

 1. nap (péntek)
  Érkezés Miskolcra. Délelőtt a Pannon-tenger Múzeum látogatása, majd séta Miskolc belvárosában.Javasoljuk, hogy ebédre üljön be a „Világbékébe” pizzériába (a híres  „Anyukám mondta” étterem üzlete), és fogyasszon el egy hamisítatlan olasz pizzát.
  14.00 órakor a szállás elfoglalása, majd indulás Lillafüredre – libegőzés (a jegy fel- és visszaútra szól). Séta a Palotaszálló függőkertjében, és ne hagyják ki Ómassán az Őskohó megtekintését, vagy kisebb hegyi sétával elérheti a Zsófia Kilátót is. Szállás egy Belvárosi hotelben.

   
 2. nap (szombat)
  Reggeli után Miskolctapolcán az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő látogatása (3 órás jegy az árban). A fürdőt követően kaland a Bobpályán (3 bob-csúszás az árban). További javasolt kalandprogram Miskolctapolcán: elektromos gokart pálya az Avalon Parkban. Késő délután séta a Belvárosból az Avasi pincesoron a kilátóhoz. Szállás egy Belvárosi hotelben.

   
 3. nap (vasárnap) 
  Végig a belváros sétálóutcáján a Régiségvásár kincseinek felfedezése. Kijelentkezés a szállodából, délután hazautazás.

 

Ár: 50.100 Ft / fő*

Az ár az alábbiakat foglalja magában:

 • 2 éjszaka szállás belvárosi  hotelben, reggelivel
 • Belépő a Pannon-tenger Múzeumba
 • Lillafüredi Libegő jegy (fel- és vissza menet)
 • Ellipsum Élmény- és Strandfürdő belépő (3 órás jegy)
 • Bobpálya jegy (3 csúszás)

A régiségvásár látogatása díjmentes.
A helyszíni közlekedést az ár nem tartalmazza.

*Az ár 2 fő együttes foglalása esetén, kétágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényes.


Miskolc, Belvárosi szálloda : Arany Apartman

 

                


Pannon-Tenger Múzeum

 

 A Múzeum a földtörténeti harmad- és negyedidőszak geológiai és őslénytani emlékeinek gyűjteménye, amely otthont ad a bükkábrányi lignitbánya területéről előkerült 7 millió éves mocsárciprus-erdő részletének is.

  


 Miskolc Lilafüred

Lillafüred Magyarország egyik legszebb települése rengeteg látnivalóval, köztük Lillafüred két legfontosabb jelképével a Hámori-tóval és a Palotaszállóval. Ide látogatva láthatjuk a Lilafüredi vízesést, a nemrég épült Zsófia kilátót vagy az Öskohót. Ezen fleül több túrautvonal is keresztül megy a területen.

 

   


Lillafüredi Libegő

 

A Libegő a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Bükkszentkereszt irányába, a Jávorhegyre. A 333 méterről induló drótkötélpályás felvonó 1080 méter megtétele után érkezik a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra, ahonnan rövidebb-hosszabb sétára nyílik lehetőség. A végállomásról gyönyörű panoráma nyílik a Bükk-hegység vonulataira. A menetidő 16-18 perc. (Bükkszentkereszt 2,2 km)

  


 

Bobpálya – Miskolctapolca

 

Az ország egyik legizgalmasabb erdei bobpályája Miskolctapolcán a Csónakázó-tó és a Barlangfürdő közvetlen szomszédságában található. Az évszázados fák között futó 850 m hosszú alpesi bobpálya egész évben üzemel. Az árban személyenként 3 bob-menet szerepel.

  


 

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

 

A 2020. decemberében Miskolctapolcán átadott öt, ellipszis alakú épületből álló fürdőhely 10 különböző medencével és egy izgalmas csúszdaparkkal rendelkezik. A futurisztikus, elegáns és minden korosztálynak felhőtlen kikapcsolódást ígérő fürdőben 8 beltéri és 2 kültéri medence található. A  csúszdaparkban hazánkban egyedülálló módon a virtuális valóság keveredik a kalanddal. A csúszáshoz használt VR szemüvegek a virtuális térbe repítik a bátor vállalkozókat. Ezen kívül sakk,- élmény,- pezsgő- és wellness medence szolgálja a kényelmet.


  


 

Régiségvásár Miskolc

 

A város népszerű rendezvényére minden hónap első vasárnapján kerül sor. Reggeltől kora délutánig kiállítók, árusok és érdeklődők százai, és régi kincsek sokasága lepi el a sétálóutcát. Az esemény nem csak azok számra érdekes, akik vásárolnak, a színes forgatag és a sok érdekes tárgy lenyűgöző látványt ígér.