Miskolc másképpen: Kaland és kultúra

Győződjön meg saját szemével, hogy Miskolc mennyi érdekes látnivalót és élményt kínál. A Kultúra és Kaland jegyében fedezze fel a várost. Számtalan olyan pont és program kínálkozik, amiket eddig talán kevesebb figyelemben részesítettünk. Ebben a programajánlatban ezeket szedtük csokorba.  Szánjon rá egy hosszú hétvégét, és meglátja nem fog csalódni. Érkezzen családjával, vagy barátaival Miskolcot és környékét egy még felfedezetlen gyöngyszemként fogja megismerni.

 

Hosszú hétvége Miskolcon (3 nap/2 éjszaka, péntektől - vasárnapig)

Miskolc főutcája minden hónap legelső vasárnapján megtelik régiségekkel, és ezáltal egy mozgalmas kavalkád résztvevői lehetnek. Ezt a három napos programcsomagot havi egy alkalommal a régiségvásár napjához időzítjük.

Időpontok:

 • 2022.február 4-5-6.,
 • március 4-5-6.,
 • ápriis 1-2-3.,
 • április 29-30-máj.1.,
 • június 3-4-5.,
 • július 1-2-3.,
 • augusztus 5-6-7.
 • szeptember 2-3-4., 
 • szeptember 30-okt.1-2.,
 • november 4-5-6.

Utazás: egyénileg Miskolcra
Szállás: 4* belvárosi szállodában reggelivel

 

Program

 1. nap (péntek)
  Érkezés Miskolcra. Délelőtt a Pannon-tenger Múzeum látogatása, majd séta Miskolc belvárosában. Javasoljuk, hogy ebédre üljön be a Pizza, Kávé, Világbékébe (a híres encsi „Anyukám mondta” étterem pizzériája) és fogyasszon el egy hamisítatlan olasz pizzát.
  14.00 órakor a szállás elfoglalása, majd indulás Lillafüredre – libegőzés (a jegy fel- és visszaútra szól). Séta a Palotaszálló függőkertjében, és ne hagyják ki Ómassán az Őskohó megtekintését.Szállás a hotelben, vacsora egyénileg (félpanziós ellátás kérhető a szállodában is).

   
 2. nap (szombat)
  Reggeli után utazás Miskolctapolcára, az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő látogatása (3 órás jegy az árban). A fürdőt követően kaland a Bobpályán (3 bob-csúszás az árban). Miskolctapolcán további javasolt kalandprogram: elektromos gokart pálya az Avalon Parkban. Késő délután sétáljanak fel a Belvárosból az Avasi pincesoron a kilátóhoz. Szállás a hotelben, vacsora egyénileg (félpanziós ellátás kérhető a szállodában is).

   
 3. nap (vasárnap) 
  Végig a belváros sétálóutcáján a Régiségvásár kincseinek felfedezése. Kijelentkezés a szállodából, délután hazautazás.

 

Ár: 42.700 Ft / fő*

Az ár az alábbiakat foglalja magában:

 • 2 éjszaka szállás 4* hotelben, reggelivel
 • Belépő a Pannon-tenger Múzeumba
 • Lillafüredi Libegő jegy (fel- és vissza menet)
 • Ellipsum Élmény- és Strandfürdő belépő (3 órás jegy)
 • Bobpálya jegy (3 csúszás)

A régiségvásár látogatása díjmentes.
A helyszíni közlekedést az ár nem tartalmazza.

*Az ár 2 fő együttes foglalása esetén, kétágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényes.


Pannon-Tenger Múzeum

 

 A Múzeum a földtörténeti harmad- és negyedidőszak geológiai és őslénytani emlékeinek gyűjteménye, amely otthont ad a bükkábrányi lignitbánya területéről előkerült 7 millió éves mocsárciprus-erdő részletének is.

  


 

Lillafüredi Libegő

 

A Libegő a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Bükkszentkereszt irányába, a Jávorhegyre. A 333 méterről induló drótkötélpályás felvonó 1080 méter megtétele után érkezik a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra, ahonnan rövidebb-hosszabb sétára nyílik lehetőség. A végállomásról gyönyörű panoráma nyílik a Bükk-hegység vonulataira. A menetidő 16-18 perc. (Bükkszentkereszt 2,2 km)

  


 

Bobpálya – Miskolctapolca

 

Az ország egyik legizgalmasabb erdei bobpályája Miskolctapolcán a Csónakázó-tó és a Barlangfürdő közvetlen szomszédságában található. Az évszázados fák között futó 850 m hosszú alpesi bobpálya egész évben üzemel. Az árban személyenként 3 bob-menet szerepel.

  


 

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

 

A 2020. decemberében Miskolctapolcán átadott öt, ellipszis alakú épületből álló fürdőhely 10 különböző medencével és egy izgalmas csúszdaparkkal rendelkezik. A futurisztikus, elegáns és minden korosztálynak felhőtlen kikapcsolódást ígérő fürdőben 8 beltéri és 2 kültéri medence található. A  csúszdaparkban hazánkban egyedülálló módon a virtuális valóság keveredik a kalanddal. A csúszáshoz használt VR szemüvegek a virtuális térbe repítik a bátor vállalkozókat. Ezen kívül sakk,- élmény,- pezsgő- és wellness medence szolgálja a kényelmet.


  


 

Régiségvásár Miskolc

 

A város népszerű rendezvényére minden hónap első vasárnapján kerül sor. Reggeltől kora délutánig kiállítók, árusok és érdeklődők százai, és régi kincsek sokasága lepi el a sétálóutcát. Az esemény nem csak azok számra érdekes, akik vásárolnak, a színes forgatag és a sok érdekes tárgy lenyűgöző látványt ígér.